Hozzávalók – 10 dkg-hoz:
- 10 db nagy méretű tojás fehérje
- 2 kávéskanál aszkorbinsav
- kevés citromlé
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 1 evőkanál zsír
- 3 marék kesudió + 1 dl vízből –> kesutejföl
- 1 evőkanál stevia
- csipetnyi só
Elkészítés:
- Hevíts fel 1 evőkanál zsírt
- Villával habosra verd fel a tojások fehérjét
- Öntsd rá a forró zsírra, és fakanállal, állandó keveréssel “rántsd” össze a fehérjét
- Vedd le a tűzről, keverj bele 1 evőkanál kókuszlisztet és ízlés szerint adj hozzá citromot (aszkorbinsavat!)
- Készítsd el a kesudiótejfölt – a víz és a kesu összeturmixolásával, és ezt keverd el a “túrós” alappal