Hozzávalók
- 25 dkg Cocomas
- 25 dkg párolt karfiol
- 15 dkg To-tu (Tojástúró)
- 3 dkg kókuszolaj
- 1 dkg só
- 6 g sütőpor
- 15 g almaecet
- 5 g citromlé
- 6 dkg (60 g) zselatin
Elkészítés
A cocomast és a kókuszolajat felmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük.
Készíthető kicsi muffin formákban és szilikonos kenyérformában is. Lehet fűszerezni pl. fokhagymával, snidlinggel vagy friss zöld fűszerekkel. Késhegynyi kurkumával adhatunk neki egy kis sárgás színt.
Nincs kókusz és karfiol íze, inkább a maci sajtra hasonlít, de egy kicsit masszívabb az állaga. Szépen lehet szeletelni és még reszelni is, továbbá fagyasztható.